Usta yönetmen Eastwood ,60'lı yıllarda kurulan"The Four Seasons"isimli müzik grubunun öyküsünü anlatıyor.

Öyküden çok müziğin tadına varacağınız bir bio-drama.

Bir sahne prodüksiyonu ekrana getirmek, özellikle bu bir müzikal ise, zor bir iş olabilir.

Özellikle de Kirli Harry'nin kameranın arkasındaki isim olması işi daha da zorlaştırıyor. O sert, cesur ve düz bir adam olarak biliniyor; yine de bir şeyler onun, müzik grubu "Jersey Boys"u büyük ekrana getirmesine sebep oluyor.

İyi bir karar mı? Oldukça iyi bir karar...

Jersey Boys, Frankie Valli ve grubunun arkasındaki gerçek hikayedir. "Sherry" ve "Big Girls Don't Cry" 60'ların ve hatta 70'lerin bazı büyük hit parçalarını bir araya getirmeyi başaran grubun unutulmaz şarkılarından sadece birkaçı. Frankie ayrıca "Grease" ve "A Scrapbook" gibi hitleri olan başarılı bir solo kariyere de sahipti.

Bu 90'lılar için standart, düz ve şovun olmadığı klasik bir müzikal. Frankie Valli, orijin melodileri arkasına alarak ilerliyor; tamamını, bir gece kulübünde, bir açılış fuarında veya bir konser salonunda olsun, playback yapmak yerine aktör John Lloyd Young gerçek bir sahne resitali sergiliyor.

Jersey Boys, tamamı müzikal bir biyografidir. Zor zamanlar ve kişisel çatışmalar... Bir jenerasyonun sembolü haline gelen müziklerle anılan müzik grubunun buruk hikayesi. Film, bu arkadaş grubunun duygularına ulaşıyor ve aradaki derin ilişkileri inceliyor. New Jersey'in arka sokaklarında öğrenilenlere odaklanan filmde, birçok zorluk da gözler önüne seriliyor. Kumar borcu, mafya, aile ilişkileri... Bir sokak lambasının altında başlayan ve spot ışıklarının önünde dağılan bir tablo...

Jersey Boys, Frankie Valli'nin 16 yaşındaki sahnesiyle başlar; birkaç sahne sonra, kendinden yaşça büyük bir kızla birlikte bir şeyler içer, sonrasında da o kadınla evlenir. 16 yaşında bir genç için hayat biraz hızlı ilerliyor gibi... Aynı tutumu kariyeri boyunca da gösterir. Gece kulüplerinde başlayan sahne, konser salonlarına geçer; bu ani geçiş, grubun şöhretinin ve yükselişinin ne denli hızlı olduğu göz önünde bulundurularak kasıtlı olarak planlanan bir detaydır. 

Bu hızlı şöhret ve baş döndürücü yolculuğun fitili, ilk parçaları "Sherry"nin listelerde bir numara olmasıyla ateşlenmiştir. Eastwood, bilinen müzikal anlatıcılığın temelleri üzerine biraz daha fazla zaman harcayarak müzik ve hikayeyi akıcı bir seviyeye getirmeyi başarır. Bazen bir şeyler öğrenirken arka fonda müzik iyi duruyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları