Perihan Abla / 1986
Bu mahallede yaşar bizim Perihan abla, diye başlayan jenerik müziğiyle bile göz doldurma garantili dizi, özellikle belli yaş aralığındaki insanları dizi kavramıyla tanıştıran, yapımın ta kendisidir. Onlara sevgimizden bir an bile pişman olmadığımız Perran Kutman / Şevket Altuğ ikilisine bakarken boğaz ımız düğüm düğüm olur sonra ufak bir şakayla dağılır bulutlar.
Ferhunde Hanımlar / 1993
Neşeli bir aile, insanı üzmeyen ve çabuk çözülen minik dertler, dozunda bir kargaşa ve süper makul süresiyle günlük dizilerin harika bir örneğiydi Ferhunde Hanımlar, 90'larda çocuk olmak konulu sohbetlerin ilkakla gelenlerinden olduğundan ekranlara dönmesi en nostaljik etkiyi yarattı. Ne gerçek dışı bir zenginlik ne sıradan bir insanın hayatında olmayacak haller vardı bu dizide.
Gülşen Abi / 1994
Yerli ekran tarihimizde hakkı verilmemiş dizinin Gülşen Abi olduğunu düşünrüm yıllardır.Evet seveni çok ama bakın gece gündüz bu diziden konuşulmalıydı çünkü bu dizideki şaka seviyesi çok az yrde var. Absürd mizahın en usta isimlerinden Can Barslan'ın elinden çıkan senaryo Haluk Bilginer başta olmak üzere şahane bir ekiple buluşunca tadından yenmez.
7 numara / 2000
Üniversite öğrencisi şehirli dört kızla, köyden okumak için gelen üç erkeğin birtakım olaylar sonucu aynı evde yaşamak zorunda kalması ile gelişen olayları anlatır Yedi Numara. İçinde saçma entrikalar, kıskançlık olmayan, şiddeti aşk diye yutturmaya çalışmayan, Armağan ve Hyadar'ın çok tatlı aşkıyla renklenmesiyle birlikte aslında katıskız bir dostluk hikayesidir.
Yeditepe İstanbul / 2001
Her bir satırı hakkında sayfalar dolusu konuşulabilecek dizilerden biri. YeniTürkünün eşsiz müzikleri şiir gibi replikler, misler gibi oyunculuklarla birleşince iyi dizi denince, aklımıza her daim gelenlerden olur. Durunun piyanosunun melodisini duyarız sanki sabah uyanınca, Olcayla birlikte endişelenir, Ali ile birlikte dünyayı kurtaracağımıza inanırdık.
Aşk'ı Memnu / 2008
Gündüz tekrarlarının bile her daim izlendiği, Bihter"in öldüğü son bölüm her yayınlandığında sosyal medyanın sallandığı, dizilerin bir tanesi gözbebeğimiz Aşk-ı Memnu'dan bahsederken tarafsız olmayabilirim zira benim de tüm zamanlar favorilerimden biridir. Aşk, zenginlik, entrika, yasak aşkın gözümüzü alan kahramanları, bunların benzerlerini de başka dizilerde defalarca izledik, ama hiçbiri bu dizinin yarattığı o havayı yaratamadı.
Çiçek Taksi / 1995
İyi arkadaşlıklar, birbirine bağlı aile yapılarıyla ve uzun mesai yapan emekçi hikayesiyle Çiçek Taksi kült komedi dizilerimizden biridir. Jeneriğini duyar duymaz bir tebessüm bırakır yüzünüzde. Müziğini Murat Özdemir yapmıştır. Komedinin anlatımını melodilere çok iyi işlemiştir.
Kuzey Güney / 2011
Kıvanç Tatlıtuğ'un Behlül Haznedar'dan sonra Kuzey Tekinoğlu, olarak hayatımıza girdiği ve bizlere Behlülü neredeyse unutturduğu Kuzey Güney, sadece bayılarak izlediğimiz bir diizi olmakla kalmadı birçok benzerinin de türediği bir dizi oldu. Birbirine tamamen zıt Kuzey ve Güney Tekinoğlu kardeşle rin bütün hikayelerde olduğu gibi aynı kızı sevmeleriyle başladı belki herşey ama öyle devam etmedi
Facebook Yorumları