Tatlı Cadı, bir cadı ile ölümlü bir adamın aşkını anlatır.

Elizabeth Montgomery'nin Samantha adında iyi kalpli bir cadıyı canlandırdığını seyrediyoruz. Dünyayla olan güçlü bağlarını ölümlü bir insan şeklinde tamamlamak için cadılıktan vazgeçişini ve ölümlü eşi Darrin Stephens ile bir aile kurma ve çocuklarıyla birlikte insan formundaki hayatına normal biçimde devam etme arzusunu izliyoruz. Samantha'nın annesi Endora ise bir erkek için verilebilecek bu tür bir tavizden aşı derecede rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlığını her seferinde, farkında olmadıkları bir anda mutlu çiftimize belli eder ve bu karma evliliğin muazzam bir hata olduğunu kızına kanıtlamaya kararlıdır.

Gösterinin sekiz yıllık ilerleyişi boyunca Endora, Darrin'in ölümlü dünyasında onu aşağılar ve hayatını bir kaos yumağına çevirir. Samantha'nın eşi Darrin'in bu olanların hiçbiri ile ilgili zerre bilgisi yahut şüphesi yoktur. Onun için bu yaşanan talihsizlik ve şanssızlıklar silsilesi, tamamen talih ve kaderden tekerrürdür.

İkinci sezonda Samantha ve Darrin'in bir kız çocuğu olur. Hayatları dramatik bir şekilde değişen çiftimiz, Samantha'nın da farkında olmadığı, çevrelerinde gerçekleşen bu mistik olayların birkaç sezon sonra kızları tarafından gerçekleştirdiğini fark eder. Bundan sonra sorulacak bir diğer soru ise kızlarının bir cadı mı yoksa bir ölümlü mü olduğudur. Diğer bölümlerde ise karşımıza Samantha'nın en sevdiği teyzezi Clara çıkar ve Clara'nın en büyük özelliği beceriksiz olmasıdır. Clara'nın yaşı çift hanelerde olduğu için bu durum, cadılık özelliklerini ve güçlerini kaybetmesine ve aileye istem dışı tahribat yaratmasına sebebiyet verir. Sevilen karakterlerden bir diğeri evin hizmetçisi Esmerelda'dır. Sonrasında ise şakacı amcamız Arthur ve Samantha'nın özgür ruhlu yaramaz apaçi iki kuzeni gelmektedir.

Gerçekte var olmayan cadı dünyasının ölümle sonuçlandığı ve ucunda fani hayatın olduğu bir seriyi izliyoruz.

'Tatlı Cadı' gösterimde olduğu yıllar iki düzine Emmy adaylığı kazandı. 1970 yılında bağnaz bağımlılık ve karma evlilikler temasının ötesinde dizi, tüketimciliğin, materyalizmin, insanlığın, hoşgörünün, kadın özgürlüğü ve toplum hislerinin kültürel sorunlarını araştırmasını konu edinir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları