İstanbul sokaklarında Organize İşler tam gaz devam etmekte.

"Tehlikeli veya ciddi olmaktan çok, eğlenmek isteyen bir  film."

"Sazan Sarmalı" biraz zekice, biraz düz ama çoğunlukla kaliteli bir komedidir. Yılmaz Erdoğan'ın ismi, yazma ve yönetme yetenekleri ve BKM topluluğu, her projede sorunsuz işlediği için her filmin bir öncekinden daha kaliteli olacağını garanti eder. Erdoğan, her zaman seyircinin her gösterimde başka bir katman keşfedebileceği akıllıca planlar yaratıyor; bu da benim görüşüme göre sadece en iyi filmlerin sahip olabileceği bir özellik. Bununla birlikte "Organize İşler" bir önceki çalışmalarına göre daha az katmana veya daha ilginç katmanlara da sahip değildir, aynı düzeyde ilerler.

Hikayeye gelecek olursak zeki ve eğlenceli, tüm isimler bakıldığında yetenekli, güvenilir, merak uyandırıcı, deneyimli ve birbirleriyle uyumludur. İçinde bulunduğu her filmde dikkatleri üzerine çeken Kıvanç Tatlıtuğ, bu filmde de gerekli ilgiyi üzerine çekiyor, değerini bir ölçüde artırıyor ve Erdoğan ile olan özel ilişkilerinin ne türde olacağı merak uyandırıyor. Cem Yılmaz, Ata Demirer, Şahan Gökbakar ve Yılmaz Erdoğan mizah alanında üretkenlikleri yüksek isimlerdir, bir adaya düştüğünüzde yanınıza almak isteyeceğiniz üç şeydir. Düşünsenize ada daha keyifli olmaz mıydı? Ve "İstanbul", muhteşem Drone çekimleri ile olduğundan daha cazibeli görünmekte.

Prodüksiyonun sanatsal yönüyle çok az ilgisi olan ve dikkatleri çeken bir diğer detay ise İstanbul'un arka sokaklarının, adaletten uzak görünen Güney Amerika varoşlarına benziyor olmasıdır. İstanbul bu kadar sahipsiz değil. Yoksa sahipsiz mi? Sokaklarda acımasız bir şekilde soyulup darp edilen ve herkesi etkisi altına alan suç örgütleri, bu tür geniş ve rahat alanlara mı sahipler? Her ne kadar film, sadece yalanlar ve çevirdiği oyunlarla tanınan Asım Noyan gibi bir anti-kahraman hakkında olsa da o, aslında sadece zenginlere kafayı takmış, modern Robin Hood görünümünde bir dolandırıcıdır.

Organize İşler'in geneli için diyebileceğimiz tek şey, güldürürken aynı zamanda düşündürmesidir. Organize İşler mi? Yoksa Organize, İşler mi? Hikayesi kadar, öne çıkan karakterlerin genişliği ve dağılan performansların izlenirliği de o denli merak uyandırıcıdır. Komediyi komik insanların yapabileceğine inanan yönetmen, burada da bizleri şaşırtmayacak gibi duruyor. Bu yeni seviyeye sahip Yeşilçam-komedi türünü, etiket olarak kesinlikle "iyi bir komedi" olarak adlandırabiliriz. Aksiyon, macera, drama ve romantizm içeren film, arka sokakların kapalı alanlarında neler olduğunu da kulağımıza fısıldar. Hikayenin yaratıcısının becerilerinden karakterlerin absürt görünümlerine kadar bütün detaylar o kadar ince işlenmiş ki patlamış mısır ve kola eşliğinde yılın en eğlenceli filmini izleyeceğiz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları