Avrupa Yakası nüfus çoğunluğunun yaygın olarak kullanmış olduğu batı yakasına ve sosyeteye ait ailelerin ve İstanbul bölgesinin en havalı tarafına ait bir hikaye.
ATV'nin 2004 yılında yayımlamış olduğu ve sosyete manzaralarına ait bu tabloda orta sınıf bir ailenin uyumsuz hikayelerine tanık oluyoruz. Adını ana karakterlerin çalışmış olduğu moda ve stil dergisinden alan bu hikaye, satış tirajı çok yüksek Avrupa Yakası dergisine ait ofislerde toplanmış olan tüm karakterlerin Nişantaşı'nda yaşadığı, ev ve iş yeri hikayeleriyle dolu bir ilerleyişe sahiptir. Kariyerinde eğitimli ve başarılı, aynı zamanda komik ve romantik olan üst sınıf modern topluma ait bir konsepte ve karakterlerin absürt anlatımına sahip olan neşeli bir mini seridir.
Karakterlerin yerel yaşamın biçimi ve geleneklere ait uyum-uyumsuzluğu dengelemek için hikayeyi naif bir dozda anlatma çabası, büyük kentin karışıklığını da bir nebze gözler önüne sunmaktadır. İstanbul'un en zengin semtlerinden birisi olma özelliği taşıyan ve bir şekilde bu semte zıt karakterlerin komik diyaloglarına tanık oluyoruz.
Öykü, genellikle yüksek toplumun renkli yaşamları üzerine kurulduğundan bunları 'Avrupa Yakası' olarak da tanımlayabiliriz. Ayrıca Anadolu Yakası'na ait karşı tipler olarak da nitelendirilebilecek farklı ton ve renklere sahip, bazen naif bazen de beklenmedik davranışlarından ve sorunlara çok akıllıca ama kısa süreli pratik çözümler bulmalarından dolayı eğlence dozu ve kalitesini hala korumakta olan bir dizi.
Avrupa Yakası, oynadığı sezonlarda en başarılı Tv serilerinden birisi olma özelliğini taşımış yapımlardan birisidir. Hemen hemen her karakter kendi hayran kitlesine sahip. Önde gelen aktrislerden birisi olan, aynı zamanda senaryosunu da ele alan, yazar Gülse Birsel ve tanınmış komedyenlerden birisi olan Ata Demirer eşliğinde Avrupa Yakası, iyi bir fenomen haline getirildi ve diğer yeni sitcomlar arasında farkını yaratmış bir yapım olarak kendini kanıtladı.
Facebook Yorumları