İlk maceranın ardından aynı evi paylaşan ve çok iyi iki dost olan Onur ve Şeref, kaldıkları yerden devam ediyorlar.

"Büyük hayaller kurun ve başarısızlık riskini göze alın."

Türkiye'nin en önemli komedi filmlerinden "Pardon", "Vizontele" ve "Gora"'yı izleyenler fark etmiştir ki hep bir geride kalmış, umursamaz, hayatında bir türlü dikiş tutturamamış ve bir şekilde kendini başarısız gören tuhaf ve komik karakterler ile tanıştık. Dünyanın yüzyıllardır cevap aradığı, "Bu durumda nasıl davranmalı? En doğru nasıl yapılır? Bunu nasıl yapmalıyım?" gibi sorular, aslında Onur ve Şeref gibiler için pek önemli değildir. Her ne kadar birbirlerine zıt gibi bir görünüme sahip olsalar da aslında iki karakterin çok fazla ortak yönü olduğunu izlerken fark ediyoruz. "Başarılı olmak."

Bir şekilde büyüme evresine geçmiş ve yuvadan uçma vakti gelmiş bu iki gencin, rol sahibi olabilmek için belki de son fırsatlarıdır. Tesadüf eseri tanışan bu ikilinin, ilk filmde izlediğimiz şanssızlıklarını ikinci filmde birkaç tık ileri taşıdığını fark ediyoruz. Aynı evi paylaştığı, ünlü olma hayali kuran bir müzisyenin bu hayalini gerçekleştirmesine yardımcı hatta ortak olabileceğini hayal eden bir menajer ve önlerinde aşmaları gereken belirsizliklerle dolu bir turne yolculuğu.

Tavır olarak "komik bir film", üslup olarak "Abi gülmekten karnıma ağrılar girdi!" diyebilecek miyiz acaba?

Film aslında komedi/eğlence türü içinde herkesin zevkine hitap edeceğine inandığım, oyuncuların BKM geçmişleri ve "Küçük Esnaf", "Yol Arkadaşım" gibi filmleri de referans alındığında eğlenceli bir film. Aranılan ikili İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Uğur, birkaç yıl daha "Çok Güzel Hareketler Bunlar"ın tanınan yüzleri olarak hafızalardan silinmeyecek gibi duruyor. Şunu da kabul edelim ki bu ikili ya da üçlünün, hep bir şekilde üzerine koyma ve yeni bir şeyler sunma çabaları dikkat çekiyor. Zeki ile Metin, Ahmet ile Murat ikililerinin yanına yakışacak doğru iki isim olarak kabul etmemiz gerekiyor bu ikiliyi.

Genelde komedi tarzında alışık olduğumuz kelimeler ve replikler üzerine yapılan espriler, sıradan olaylarla birleşince ortak bir hatıra sonrası gerçek komedi oluşuyor. Mizahındaki biraz argo, doğru küfür, sert reaksiyonlar ve absürd durum vb. haller, izleyicileri sıkça güldüren özellik ve yaklaşım olarak türün beklentisini karşılıyor. Şanslı bir adamda olmaması gereken ne varsa her şeye sahip olan, inandığı hayalinden ve enerjiden taviz vermeyen yakışıklı bir sanatçı ve onun kişisel hayal baloncuğuna ortak olan, aksilikleri bir tür mıknatıs gibi üzerine çeken bir tuhafın samimi arkadaşlık üzerine bu film. Gerçek arkadaşların söyleyecek ve anlatacak çok şeyleri var gibi...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları