Bir kadının ani intiharına tanık olan Sarah, çok ciddi bir şey fark eder; kadın ona çok benzemektedir.

"Kimim ben?"

"Kara Yetim" ile benzer yüzeysel gerilim tonuna ve rengine sahip birkaç seriye, talihsiz bir şekilde birçok defa tanıklık ettik. İzlediğimiz anlatımlarda bir kadın karaktere ve sanatsal dokunuşa sahip, çok rahatsız edici birkaç unutulmaz performansa şahit olmuştuk. Asya film endüstrisinin yaratmış olduğu bu korku-gerilimde, gözlerini dahi kırpmadan üzerinize diktiği bakışlarıyla çok iyi giyimli ve düzenli kadın görüntüsü, bizleri çokça rahatsız etmiş ve sınır dışı edilen bu detay sayesinde tekrar "Sarah" adında bir kadın yaratılmıştır.

İdeal varoluşundan çıkmak için elinden geleni yapar. Sadece yeni karşılaştığı hayatının fazla olmasından endişe ederken daha tehlikeli olduğunu keşfeder. Benzerlik, oldukça hızlı bir şekilde karşılaştığı o kısa zamanda sona erer.

Her gerilimde karşımıza çıkan asıl ve yedek karakterler, bu gerilimde figüratif olarak beliriyor. Kendisiyle yüz yüze gelmek gibi... Dün değil, yarın değil, bugün ve şu an, bir kelebeğin iki kanadının etrafındaki desenlerin birbirine benzemesi ve her iki kanadın çırpıldıktan sonra bir araya gelmesi gibi... Hangisi orijinal hangisi sahte kestiremeyeceğimiz, iki farklı ama aynı surete sahip kadınla karşılaşırız.

"Kendi intiharını izleme fikri, çok tedirgin edici."

Kendisiyle göz göze gelmesi ve aniden hızla gelen bir trenin önüne atlaması... Tıpatıp kendisine benzeyen bir kadının intiharına şahit olduktan sonra, geriye yapılması gereken ne kalabilir ki? Bu şoktan sonra, panik olmaktan başka? "Ölü benzerin" çantası ve ayakkabıları az ötededir. Çanta karıştırılınca kadının gerçek kimliğine ulaşılır ve kararını vermesine neden olan detaylı bilgi ile karşılaşır. Uyuşturucu bağımlısı eski erkek arkadaşından kurtulabilmek için yapılan bu teşebbüsün elbette bir bedeli olacaktır. İşin en can alıcı detayı ise ölü benzerin bir polis olmasıdır.

Etrafta dolaşan bir yansımaya sahibiz. Aynalı bir odada dolaşıyoruz ve başımız dönüyor yavaş yavaş. Hangisi gerçek hangisi yansıma karıştırmaya başladığımız bir anda, gerçek ve yansımanın sadece bir adım gerisinde olduğunu keşfediyoruz. Sarah ise büyük bir ekranın önünde, geçmişten kalan ölü bedeninin dijital resimlerine bakarak sadece bir adım ileri gidebilir. Sonuçta, bu yaşadıkları ne anlama geliyor?

Komplo etkisi veren, çift taraflı bir intihar görür ve gerçek kimliğinden bir süre daha emin olmaya çalışır. Dezavantajlı durumu avantajlı bir durum haline getirebilmesi için yapması gereken tek şey, birkaç soru işaretini netleştirmektir.

Tek bir kadın ile başlayıp iki aynı kadın ile yola devam ediyoruz. Yoksa iki farklı kadınla mı? Sarah aslında yaşanan bu olaylardan muaf değildir. Ölü kadının kimliğine bürünebilmesi için ne yapması gerektiğini öğrendiğinde işleri bir tık ileri seviyeye taşıyabilmek için daha ayrı bir motivasyon yaratır. Sarah, seçtiği ve aşırı merak uyandıran zorlu durumlardan yolunu kaybetmemek için en iyi yaptığı şeyi yapar: Blöf. Adeta bir poker oyuncusu gibi elini belli etmez. Çevresindeki sorunlara artık Sarah değil Bath olarak meydan okur. Ama tek bir sorun vardır: Çözülen her yeni olayın onu daha derinlere çekmesi gibi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları