"Bu sevdanın önünde kimse duramaz."
Bazı tek karakterli insanlar tek boyuta ve renge sahip olurlar; kendi karakterine ve tonuna aykırı veya yakınlık göstermeyen her insanı da dışlar, yargılar veyahut kötülerler. Bu "tek boyutlu" insanlar farklı renkleri karalayıp kendi renklerine aşırı güvenir ve savunurlar. Spor, siyaset, iş, eğlence, eğitim ve sosyal hayatta her yerde karşımızdadırlar. Aslında sizlere karşı tutumlarında ve düşüncelerinde biraz tuhaf, biraz trajik, biraz da kapalı bir şablon sunmaları yeterlidir. Cici Babam, hikaye anlatımında da üç adet tek boyutlu kardeş, eşini kaybetmiş bir anne ve İstanbul'dan çıkıp gelmiş 70'lerin "Yuppi" tarzına sahip, biraz hippi bir yeni baba adayı ile çok kabul görmeyen bir izdivaç ve tanışma sürecine hep birlikte tanık oluyoruz.
Sevdiği kadına safiyane bir sürpriz yaparak çocuklar ile tanışmak isteyen yeni baba adayı, sevdiğinin yaşadığı yere ziyaret için bir gezi düzenler. Yeni tanıştıkları ve tanışmaktan memnun olmadıkları bu adam her ne çaba harcarsa harcasın kafalarındaki baba adayı değildir. Çocuklar anne ve 'baba'larının evlilik planlarını bozmak ve bu fikri yok etmek için tehlike düzeyi giderek artan bir plan ağı örmeye başlarlar.
Cici Babam, soy ağacına yeni eklemeler yapmak isteyen bir filmdir ve bu isteğinden dolayı verilmesi gereken mücadele, tam istediğimiz ve beklediğimiz komikliği sunmaktadır. Dikkatle hesaplanmış, yerel ve kırsal mizahın çok zeki arka plan anlatısına sahip, BKM yazı ve oyuncu atölyesinin sunduğu, bazen sinirli, bazen iletişime kapalı, bazen duygusal, bazen yavaş ve hızlı hareket eden ve sadece bu komediyi tek kişinin sırtına yüklemeyen, çok parçalı sit-com tadına sahip bir komedi. Bir bütün olarak şaşırtıcı derecede doğal ve zahmetsiz bir film. Üzerlerindeki elbiselerin bile üşenilmeden semt pazarından alınmış olması bile detayların ne kadar orijinale yakın olduğunun bir kanıtı. Her ne kadar profesyonel bir sinematografiye sahip olmasa da eğlence dozu yüksek kalitede bir komedi sunulmuş.
Performanslar, Güldür Güldür'den takip ettiğimiz gibi tek düze mükemmeldir. BKM'nin, durmadan kendi yetiştirdiği komedyenleri kaybetmesinin ardından bir yere oturup bu sorunun neden kaynaklandığını uzun uzun düşünmesi gerekli sanırım.
Farklı baba apolitik bir duruşa sahip, özgürlükçü, bir yere varmak istemeyen, kaygısı, endişesi ve bir planı olmayan, hayatını önemsemeden yaşayan ve Yuppi tarzına sahip bir adam ile tüm bunların zıttı üç düz kardeşin uyumsuzlukları asıl mizahı doğurmaktadır. "İstenmeyen babanın" İstanbul rahatlığı zayıf iletişimine yansıyor ve bu eksiye rağmen ailenin desteğini kazanmak için vazgeçmeyeceğini biz müşteriler fark ettiğimizde biraz hüzünlü, biraz eğlenceli, biraz da acı-tatlı duygular yaşıyoruz. Bunu yapmak için ortaya koyduğu her türlü çabası ve aileyi sahiplenme gayesi, ona saygınlık kazandırıyor ve hedefine ulaşmasında yardımcı oluyor.
Facebook Yorumları