Kavur, Türkiye sinemasının okullu ilk yönetmenlerindendir. Sinema eğitimini aldığı Fransa’da döneme hakim Yeni Dalga – Nouvelle Vague akımının etkisi sinema diline yansımış, bu durum onun Türkiye sinemasında özgün bir yere oturmasını sağlamıştır. Kavur sinemasına hakim olan dil, Yeşilçam Sineması anlatı geleneğinin dışındadır.
Yatık Emine / 1974
Emine, adı fahişeye çıkmış genç ve güzel bir kızdır. Zavallı kız, vilayet tarafından Anadolu'nun küçük bir köyüne sürgün edilir. Vali, kıza kalacak bir ev bulsa da, evin sahibi kızın güzelliğine dayanamayıp kıza tecavüz etmeye kalkınca kız evden dövülerek kovulur.
Yusuf ile Kenan / 1979
Çobanlık yaparak yaşamlarını sürdüren iki küçük kardeşin dramatik hayat hikayesi anlatılır Yusuf ile Kenan'da. ... Böcek, suç dolu İstanbul'un kaderinde suç yazılı olan çocuklarından sadece biridir, Yusuf ile Kenan'ı da kendine çekmeyi istemektedir
Anayurt Oteli / 1984
Zebercet, ismini ilginçliğinin aksine, eski bir otelde müdürlük yapan sıradan gizemli bir adamdır. Görünürde hiçbir sorunu olmayan bu adamın içinde fırtınalar kopuyordur aslında. Her gün kendisiyle ve hayatla savaşır gizliden gizliye. Takıntılar edinmiştir bu yüzden Zebercet. Bu takıntıların en büyüğü ise yoldadır.
Gece Yolculuğu / 1987
Yönetmen Ali ve senarist Yavuz zıt kişiliklerdeki iki yakın arkadaştır. Yavuz her zaman muzip, atak, konuşkan ve sosyal olarak aktif bir karaktere sahipken, Ali içine kapanık, kendi his dünyasında yaşayan sakin bir yapıya sahiptir.
Gizli Yüz / 1991
Bir fotoğrafçının çektiği fotoğraflarda hayallerindeki ve günün birinde kavuşmayı umduğu yüzü arar durur bir kadın. Ve günü geldiğinde bulduğu yüz bir saat tamircisine aittir. Kadın, adamı bulmak zorundadır; ama adam çoktan dükkanını kapamış, ortalıktan kaybolmuştur.
Facebook Yorumları