2028 senesinde aç gözlü bir holding, OCP robot teknolojisini kullanarak kritik derecede yaralanmış polis memuru Alex Murpy'i üst düzey bir suç makinesine dönüştürür.

İçinde yaşadığımız dünyaya bakmak ve bizi uyardığı gelecek fikrini kabullenmek imkansız.

Dikkat: Aşırı şiddet içerir.

Robocop'un amacı, bir çetenin işgal ettiği fabrikaya giriş sahnesinde netliğe kavuşur. Robocop, ağır ve emin adımlarla içeri girer, meydanı tarar, her suçluyu hafızasına alır; hepsinde yarı otomatik silah vardır. Hiçbir korku emaresi olmadan Robocop şöyle söyler: "Sessiz bir şekilde silahları yere bırakın yoksa çok ses çıkacak." Filmdeki bu tür eylemler daha sert bir etki yaratmak için ilerleyen sahnelerde iki katına çıkar. Ve bu formül sayesinde sert, esprili ve acımasız bir kült yaratılır.

Robocop 80'lerin en büyük sürprizlerinden biridir. Naif ve güvende hissettiren bir başlığa sahip olsa da sert bir karaktere ve acımasız bir hikayeye sahiptir. Paul Verhoeven'in yeteneğinin bir mirası kabul edilen Robocop, farklı tür tercihlere sahip seyircileri bile memnun edebilir.

Robocop; et ve çelik, insan ve makine karışımıdır. OCP tarafından Detroit Polis gücünde kullanılmak üzere yaratılmıştır. Şehir çok suçlu barındırmaktadır ve herhangi bir polis biriminin bu suç ağını ortadan kaldırma gücü yoktur. Robocop etkili bir yöntem olabilir.

Ölü ya da diri, benimle geliyorsunuz!

Film, Post-modern durumumuz için mükemmel bir metafordur. Biyonik ve biyomekanik sistemdeki çalışmalar sayesinde Cyborg Antropolojisi üzerinde ilerleyebilir, kendimizi daha iyi anlayıp daha iyi değiştirebiliriz. Fakat belki de yapay zekanın doku/organ üzerindeki uyumunu sağladığımızda biz insanoğlu o 'robot' dediğimiz inorganik elektro-mekanik organizmalara benzeyeceğiz, hatta belki de onlara dönüşeceğiz.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları