Okul sınıfının politikası genç Billy için ülke politikasından daha önemlidir.
Sosyal gerçekçilik.
Neorealist sinemada savaş sonrası İtalya'sındaki sosyal bilinçte sanatçıların, çevrelerini doğru bir şekilde yansıtan hikayeler anlatmak için 35 mm kamera almaları bir amaç haline geldi. Teknik, basit hikaye ve profesyonel olmayan aktörlerle çekim yaparak olması gerektiği gibi olması gerekmeyen hikayeler anlattılar.
O zamanlardan beri yeni Gerçekçilik, günlük hayata uyum sağlamaya çalışan sıradan uyumsuzların hikayelerini anlatmaları için doğru ve makul bir alan yaratmıştır. Barry Hines'ın 1968 tarihli romanı A Kestrel for a Knive'a dayanan Kes, Britanyalı yönetmen Ken Loach'un sessiz azınlığının bir dizi ham ve güçlü yarı belgeselinin ardından gelen ilk öykülü filmidir.
Kerkenez, okulda kabadayılar, evde alakasız bir anne ve abisi tarafından dayak yiyen, işçi sınıfına ait bir Yorkshire çocuğu olan on beş yaşındaki Billy Casper'ın, Kes adını verdiği oldukça yabani bir şahini evcilleştirmeye ve eğitmeye başlamasıyla hayatının anlamı değişir.
Billy Casper, bu kuş sayesinde gözlerini açıp daha geniş ufuklara bakabilmeyi öğrenir. Hikayenin neredeyse kaçınılmaz olan acıklı finaline karşın lirik gerçekçiliği ve kuşun uçuş sırasındaki estetik çekimleri bunun etkileyici ve moral verici bir film olmasını sağlar.
Facebook Yorumları